لغو چک

استعلام رد و لغو چک در سامانه انلاین صیادبانک

لغو چک

لغو چک

لغو چک یکی از امکانات جدیدی است که با روی کار آمدن چک های صیادی، میسر شده است. در گذشته افرادی که دسته چک داشتند، پس از صدور چک، دیگر نمی توانستند آن را باطل کنند. مگر اینکه با فرد دریافت کننده چک توافق می کردند تا چک را به بانک نبرد، اما در حال حاضر از طریق سامانه صیاد امکان لغو چک صادر شده، فراهم شده است.

لغو چک در سامانه صیاد

بر اساس قوانین جدید، افرادی که چک صادر می کنند یا افرادی که جزو گیرنده های چک هستند، حتماً باید این چک را در سامانه صیاد به ثبت برسانند. تایید و رد چک نیز از طریق این سامانه انجام می پذیرد.

در صورتی که اشتباهی از طرف صادر کننده چک صورت گرفته باشد، به عنوان نمونه سررسید چک را برای یک تاریخ اشتباه نوشته باشد یا در نوشتن مبلغ چک، شماره ملی گیرنده، شمار 16 رقمی چک و … اشتباه کرده باشد، می تواند در کوتاه ترین زمان ممکن پس از دریافت تایید از دریافت کننده چک، اقدام به لغو آن نماید. این فرآیند که فقط برای چک های صیادی امکان پذیر است، باعث شده تا در صورت وجود هرگونه اشتباه هنگام ثبت اطلاعات، صادر کنندگان چک بتوانند چک موردنظر را ابطال کنند. حتی در مواردی گیرنده و انتقال دهنده چک هم می توانند چک را لغو کنند. البته طی کردن مراحل قانونی، برای انجام این کار ضروری است.

 

مراحل لغو چک در سامانه

در حال حاضر امکان لغو چک صیادی تنها از طریق مراجعه حضوری به شعب بانک وجود دارد و امکان لغو کردن چک ها از طریق آپ، موبایل بانک یا اینترنت بانک وجود ندارد. در صورتی که قصد دارید چک صیادی را لغو کنید، باید قبل از ثبت چک توسط گیرنده، با کارت شناسایی و لاشه چک به همان بانک صادر کننده دسته چک مراجعه نمایید و از متصدیان بانک بخواهید تا چک را برای شما لغو کنند.

با این کار صاحب چک که آن را لغو نموده می تواند مجدداً اطلاعات جدید را در سامانه صیاد ثبت کرده و مجدداً از آن استفاده کند. در صورتی که پس از تایید چک توسط گیرنده، برگه چک، نیاز به ابطال داشته باشد، مجدداً فرد گیرنده یا انتقال دهنده چک باید به صورت حضوری به شعب بانک مراجعه نمایند و خواستار باطل نمودن چک صیادی شوند.

 

چه زمانی باید لغو چک را انجام دهیم؟

با توجه به اینکه امکان ابطال و لغو چک های صیادی حتی پس از ثبت نمودن آن ها در سامانه صیاد میسر شده است، می توان این چک‌ها را لغو کرد، اما برای این کار حتماً باید شخص به صورت حضوری به بانک مراجعه نماید. در غیر این صورت امکان لغو کردن چک وجود ندارد.

 برای پاسخ به این سوال که چه زمانی باید لغو چک را انجام داد، می ‌توان گفت که لغو این چک ها تنها در یک صورت امکان پذیر است و آن هم زمانی است که فرد صادر کننده، فرد گیرنده یا فردی که قصد انتقال چک را داشته باشد، هنگام ثبت اطلاعات در سامانه صیاد، مرتکب اشتباه شوند.

افرادی که اقدام به ثبت اطلاعات چک های صیادی در سامانه صیاد می کنند، باید مبلغ چک، تاریخ وصول آن و همچنین شماره ملی گیرنده چک را به صورت دقیق وارد کنند. اگر هر یک از این شماره ها و اعداد به صورت اشتباه وارد شود، گیرنده چک دیگر نمی تواند آن را وصول کند. به همین خاطر اگر چنین اتفاقی بیفتد، صادر کننده چک باید قبل از تایید، برای ابطال و لغو آن اقدام کند.

توصیه می‌شود قبل از انتخاب گزینه تایید در آخرین مرحله از ثبت چک، حتماً یک بار دیگر اطلاعات وارد شده را به دقت بررسی کنید تا اشتباهی صورت نگرفته باشد. در صورتی که هرگونه اشتباه در زمان ثبت چک وجود داشته باشد، این چک از طرف بانک رد می شود و امکان وصول آن وجود نخواهد داشت. گاهی اوقات صادر‌کنندگان چک ناچار می‌شوند برای لغو چک یک درخواست کتبی به بانک ارائه کنند تا بتوانند لاشه چک را به متصدیان تحویل دهند و پس از ارائه کارت شناسایی اقدام به ابطال آن نمایند. نحوه تنظیم این درخواست نیز نیاز به مشورت با افراد متخصص دارد.

 

نکات مهم در خصوص لغو چک صیادی یا ثبت شده

در صورتی که هنگام وارد کردن ارقام و اطلاعات چک اشتباه کرده اید و تصمیم دارید که چک صادر شده را لغو کنید، باید به نکات مهمی که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم، توجه داشته باشید.

  1. اولین نکته این است که تا جای ممکن قبل از اینکه گیرنده، چک شما را در سامانه تایید کرده باشد، اقدام به لغو آن نمایید. چرا که بعد از ثبت چک، این کار بسیار مشکل است و فقط باید توسط گیرنده و انتقال دهنده لغو آن صورت بگیرد. البته این یک اطلاعیه جدید است که بر اساس آن فرد ذینفع یا همان گیرنده چک که آن را در سایت تایید کرده، می تواند برای لغو درخواست تایید، به بانک مراجعه کند و عملیات تایید را لغو نماید.
  2. در صورتی که پس از تایید چک، اقدام به لغو آن نمایید دیگر از نظر قانونی شما اختیار چک را ندارید و فردی که چک را در سامانه ثبت کرده، مالک قانونی آن محسوب می‌شود. پس دیگر شما نمی توانید این چک را لغو کنید.
  3. نکته مهم دیگری که نباید از قلم بیندازید، این است که وجود برگه چک یا به اصطلاح همان لاشه چک برای لغو آن ضروری است؛ یعنی اگر شما تصمیم دارید یک چک را لغو کنید، حتماً باید هنگام مراجعه حضوری به شعب بانک، لاشه چک را همراه خودتان داشته باشید. در غیر این صورت نمی توانید این کار را انجام دهید.

سوالات متداول درمورد لغو چک

بله گیرنده چک یا فرد انتقال دهنده هم می توانند با مراجعه به شعب بانک، درخواست لغو چک را ارائه کنند.

برای لغو چک صیادی باید حتماً به صورت حضوری به شعب بانک مراجعه نمایید.

برای لغو چک صیادی، باید کارت شناسایی، لاشه چک و در صورت لزوم، درخواست ابطال چک را به بانک ارائه کنید.

پیمایش به بالا